Korrekt serv …

Sådan server du i bordtennis.   kilde: Bordtennisexperterne

For  nogle virker det måske nemt at serve i bordtennis. Men det er noget der kan kræve rigtigt meget træning, og det kræver at man kender til reglerne for en serv. Reglerne er avancerede og svære at huske. Men det grundlæggende er at:

  1. Bolden skal ligge på serverens åbne håndflade.
  2. Bolden skal kastes tæt på lodret op i luften. Mindst 16 cm, man må ikke skrue bolden i opkastet, dvs. at man ikke må få bolden til at lave omdrejninger i luften.
  3. Bolden skal i opkastet, være bag baglinien af ens egen bordhalvdel og må heller ikke være under ens bord.
    Bolden må heller ikke være skjult af modstanderens krop eller tøj.
  4. Når man har kastet bolden op i luften, skal man slå til den så den først rammer ens egen bordhalvdel, derefter skal den ramme modstanderens bordhalvdel. Hvis man spiller double, skal bolden serves fra ens højre bordhalvdel, til den venstre side af den anden bordhalvdel. Der er en streg på midten af bordet, der indikerer halvdelene.
  5. Dommeren kan dømme fejlserv, hvis serven overbryder nogle af reglerne. Det sker dog sjældent på lavere niveau hvor det er en forælder eller en anden spiller, der dømmer kampen.
  6. Hvis bolden snitter kanten af nettet, og derefter rammer den anden spillers bordhalvdel er der netserv. Det betyder at serven skal serves om.

Det er de grundlæggende regler for serve i bordtennis. Der er selvfølgelig mange forskellige måder at ramme bolden med battet på. Til at startet med kan det være godt at ramme bolden cirka lige på. Men når man bliver lidt bedre til at serve kan man begynde at eksperimentere med at ramme bolden forskellige steder, for at få skru på den. Hvis man fx rammer bunden af bolden med et nogenlunde fladt liggende bat kan man lave underskru.